Tervetuloa uuteen blogiini!

Ensi alkuun on kai luontevaa antaa pieni esittely itsestään, eli minä olen Jesper, 28 vuotta, asun Lappeenrannassa ja ammatiltani olen farmaseutti. Olen töissä eräässä paikallisessa apteekissa ja takana on nyt pari vuotta tätä työelämää. Olen viihtynyt työssäni oikein hyvin – tykkään palvella asiakkaita ja tavata päivittäin uusia ihmisiä. Luonnollisestikin lääkkeet ja lääketiede kuuluvat kiinnostuksen kohteisiini, tietysti jo ammattinikin puolesta.

Usein asiakkaat myös kyselevät ohjeita esimerkiksi lääkkeiden annostukseen liittyen, ja toisinaan kysytään myös neuvoa johonkin suoranaiseen vaivaan. Aika tyypillisiä ovat erilaiset vatsavaivat sekä lihas- ja nivelsäryt. Farmaseutit voivat tietysti suositella jotakin vaikkapa jomotukseen sopivaa lääkevoidetta, mutta luonnollisestikin lääkäri on ainoa oikea paikka diagnoosien ja reseptien hakemiseen.

Elämäni maalla

Mutta sen enempää en nyt halua puhua työstäni, sillä erityisesti haluan kertoa Suomesta ja kotikaupungistani Lappeenrannasta sekä Suomesta yleensäkin tällä sivustolla. Kuten monet tietävätkin, Lappeenranta –joka lyhennetään muuten usein LPR – sijaitsee lähellä Venäjän rajaa Etelä-Karjalassa. Se on Etelä-Karjalan pääkaupunki ja niin sanottu maakuntakeskus. Lappeenranta on myös satamakaupunki, sillä se sijaitsee Saimaan etelärannalla. Entäpä paljonko arvelit Lappeenrannassa olevan asukkaita? Kyse ei ole ihan pienestä kaupungista, sillä asukkaita on yli 72 tuhatta. Itse asiassa kotikaupunkini on Suomen 13. suurin. Lappeenrannalla on luonnollisesti naapureita. Suomen puolella niitä ovat Taipalsaari, Ruokolahti, Miehikkälä, Luumäki, Lemi ja Imatra. Venäjän puolella puolestaan Enso (Svetogorsk), Antrea (Kamennogorsk) ja Tienhaara (Seleznjovo). Se, että kaupungeilla on myös suomenkieliset nimet, selittyy tietysti sillä, että ne ovat niin sanottua menetettyä Karjalaa.

Neljänneksi paras!

Vuosi 2009 oli meille lappeenrantalaisille varsin mukava, sillä tuolloin Lappeenranta valittiin neljänneksi parhaaksi suomalaiseksi suureksi kaupungiksi imagonsa puolesta. Vuonna 2008 meidät puolestaan arvioitiin neljänneksi kiinnostavammaksi kaupungiksi elinkeinoelämän edustajien näkökulmasta. Tästäkin tehtiin muuten imagokysely, ja siinä kaupunkimme sijoittui sijalle 17. Vertailussa oli mukana yhteensä 34 suomalaista kaupunkia, joten kyseessä on melko mukava sijoitus.

Paikkakuntainfon lisäksi löydät tästä blogista tietoa itsestäni –esimerkiksi harrastuksistani. Kerron myös matkoistani, kuten hauskasta reissusta kaverieni kanssa Helsinkiin. Koska arki muodostaa suurimman osan elämästäni, valotan myös elämääni työni puolesta – en kuitenkaan liikaa, jotta pääsen kertomaan esimerkiksi lomailusta ja telttailuelämästäni. Nämä kaikki osa-alueet muodostavat elämässäni tärkeän kokonaisuuden, josta pidän kovasti.

Toivottavasti viihdyt blogissani!