Loma-aika!

Nyt täytyy myöntää, että alkaa vähän jännittää. Ostin eilen matkaliput ja lähden muutaman päivän päästä käymään Englannissa. Tutustuin opiskeluaikoina yksissä pippaloissa siskoni Janican ystävään Annabellaan, joka oli käymässä Suomessa. Siitä lähtien Annabella on ollut Facebook-kaverini ja kirjoittelemme aika usein kuulumisia. Annabella täyttää kohta 30 ja hänen veljensä Aiden järjestää hänelle yllätysjuhlat, joihin on toivottanut myös Annabellan suomalaiset kaverit tervetulleiksi.

Kyllähän Iso-Britannia kiehtoo ja sen pitkä historia etenkin verisine valtataisteluineen on kiinnostava. Kun tarjoutui vieläpä niin loistava syy lähteä vihdoinkin käymään siellä sekä lomanikin ajoittuu sopivasti, otin lyhytaikaisen matkalainan ja hommasin liput. Päätin käydä samalla myös Irlannissa, jossa espanjalainen Facebook-kaverini David on työkomennuksella ja lupautui näyttämään paikkoja. Jännä tavata niin paljon uusia ihmisiä samalla reissulla ihan uudessa ympäristössä.

Ihan jäätävä matkakuume!

Ihan mieletöntä olla pitkästä aikaa lähdössä ulkomaille! Vaikka meillä on aina välillä ollut juttua, että pitäisi ehdottomasti päästä käymään ainakin Lontoossa, koskaan ei ole ollut aikaa ja rahaa samaan aikaan. Katselin tuossa juuri netistä enemmän tietoa paikoista, joista Annabella ja David ovat puhuneet. Vaikka kyllähän nuo paikalliset oppaat tietysti osaavat viedä sellaisiinkin kohteisiin, joihin turistit eivät tavallisesti eksy. Esimerkiksi pubit tulee luultavasti koluttua aika hyvin läpi. Onneksi majoitukset järjestyvät Aidenin ja Davidin kautta. Vaikka leirintäelämä kotimaassa on mukavaa touhua, en meinannut sentään yöpyä Briteissä kahta viikkoa teltassa. Pitkäaikainen yöpyminen käy äkkiä kalliiksi halvimmissakin Bed & Breakfast -paikoissa.

Englanti

Kysyin joskus Annabellalta, pitääkö hän Lontoosta, jonka esikaupunkialueella hän asuu. Hän vastasi, että jos asuisit Lontoossa, rakastaisit ja vihaisit sitä. Kaikessa on puolensa. Lontoossa on niin paljon nähtävää, etten varmaan ehdi viikossa nähdä kaikkea. Tower, Piccadilly Circus ja SOHO kiinnostavat, Camdenissa ja Greenwichissa on kuulemma hyviä keikkoja ja muutenkin paljon säpinää. Annabella harrastaa välillä mudlarkingia, joka tarkoittaa aarteiden etsimistä rannalta, kun on laskuvesi. Sitä olisi kiva kokeilla, jos löytyisi jotain vanhaa muistoksi! Vähän tylsää vaan, kun en voi etukäteen kysellä Annabellalta, ehtiikö hän lähteä oppaaksi.

Wales

Walesiin olen halunnut lukiosta saakka. Lontoosta pääsee junalla Cardiffiin kahdessa tunnissa, joten aion tehdä edes päiväretken Walesin puolelle. Löysin VisitBritain-sivustolta tietoa puhelimeen ladattavasta Cardiff-kortista, jolla saa alennuksia esimerkiksi museoiden sisäänpääsyistä ja joistain kahviloista sekä ravintoloista. Tutkiskelin myös sivustoa, jossa on mainosvideoita kaupungista, mutten vielä tiedä tarkemmin, miten vietän sen päivän. Teen varmaan tarkemmat suunnitelmat vasta Lontoossa, jos joku sieltä haluaisi ja ehtisi lähteä matkaseuraksi. Jos olisi rahaa ja aikaa enemmän, voisin melkein hommata BritRail BG Passin, jolla voi matkustaa junalla koko Iso-Britanniassa vähän halvemmalla. Matkan jälkeen on varmaan helpompi ruveta suunnittelemaan jo seuraavaa reissua. Siistiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *