Muutama sana harrastuksistani

Omiin harrastuksiini kuuluu monenlaisia asioita, kuten esimerkiksi kemian opiskelu, retkeily ja Suomen historia. Kemia on tietysti tuttua jo työnikin puolesta, mutta seuraan paljon myös monenlaisia alan julkaisuja ja tieteellisiä artikkeleja. En tiedä minkä vuoksi, mutta kemia on ollut intohimoni jo kouluajoista alkaen. Ajattelen kemian kuitenkin kaikesta huolimatta olevan osa omaa työtäni farmaseuttina, ja sen vuoksi minulla on muitakin harrastuksia, jotka tuovat sopivasti vastapainoa työlle.

Lappeenrannan museot

Onnekseni niitä asioita, joita voi tehdä Lappeenrannassa on paljon, ja eräs niistä on museoissa käynti. Eräs suosikkipaikkani on Etelä-Karjalan museo, joka sijaitsee Kristiinankadulla, Lappeenrannan linnoituksessa, joka on kiinnostava paikka jo itsessään. Tämä museo sijaitsee linnoituksen pohjoiskärkeen kuuluvissa kivimakasiineissa, jotka ovat aikanaan toimineet tykkivarikkona. Nämä rakennukset ovat varsin kiinnostavia myös sen vuoksi, että ne poikkeavat muista paikallisista rakennuksista: ne on nimittäin tehty paikallisesta kalkkikivestä.

Museon tilat valmistuivat 1800-luvun alkupuolella, ja tämä paikka sijaitsee hyvällä näköalapaikalla aivan mäen päällä. Alueella on käytetty paljon aikakaudelle tyypillistä mukulakivetystä, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos liikkuu esimerkiksi polkupyörällä. Museoon on helppo tulla myös joko omalla autolla tai linja-autolla, ja se sijaitsee noin 2 kilometrin päässä rautatieasemalta.

Etelä-Karjalan museon lisäksi täältä löytyy myös ainakin kaksi muuta kiinnostavaa museota: Lappeenrannan Taidemuseo ja Ratsuväkimuseo. Kuten nimestäkin voi päätellä, on taidemuseossa esillä kiinnostavia taidekokoelmia ja vaihtuvia näyttelyjä. Tämäkin museo sijaitsee Kristiinankadulla. Ratsuväkimuseon esineistö on luonnollisesti ratsuväkeen ja hevosiin liittyvää, ja tavarat ovat suurelta osin Ratsuväen Perinneyhdistysten omistuksessa. Kokoelma puolestaan kuuluu hallinnollisesti Etelä-Karjalan museon kokoelmiin.

Varhaisimmat esineet ovat lähtöisin 1700-luvun alkupuolelta ja ovat alkujaan kuuluneet Suomen Rakuunarykmentille. Näytteillä on muun muassa univormuja, aseita ja valokuvia. Suurin osa esineistöstä on kuitenkin 1900-luvun alusta, ja niiden joukossa nähdään erilaisia hevosten hoitovälineitä, arvomerkkejä, univormuja ja aseita.

Ulkoilu- ja leirintäalueet Lappeenrannan seudulla

Retkeily ja patikointi eivät toki vaadi paljon muuta kuin hyvät kengät, ehkä kompassin ja riittävästi juotavaa, mutta mikäli arvostat kuitenkin leirintäalueiden valvontaa ja palveluja, niin Lappeenrannan seudulta löytyy myös useampi laadukas leirintäalue. Suosittuja lomailupaikkoja ovat muun muassa Huhtaniemi Camping, Imatra Camping ja Vuoksen Kalastuspuisto. Itse käyn näissä kaikissa paikoissa aktiivisesti telttailemassa.

Aivan kaupungin keskustan läheisyydestä löytyy Huhtaniemen leirintäalue, ja se on hyvä majoitusvaihtoehto myös kaupunkilomalaisille, jotka tulevat vierailemaan Lappeenrannassa. Käyn itse siellä vähintään kerran kuussa. Alueen ympäristöstä löytyy hyvät ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet, ja aivan kävelymatkan päästä löytyy uimaranta. Kaupungin keskustaan pääsee joko kävellen tai linja-autolla. Majoitusvaihtoehtoihin kuuluu matkailuvaunu- ja telttapaikkoja sekä leirintämökkejä. Leirintäalue on varustettu monipuolisilla peruspalveluilla.

Imatran seudulta löytyy puolestaan uusi Imatra Camping ja Vuoksen Kalastuspuisto on nimensä mukaisesti oivallinen majoituspaikka kalastuksen ystäville, joten ajan yleensä sinne, kunhan on enemmän aikaa käytettävissä. Kerron tarkemmin tässä blogissani myös Mäntyharjun Tommolansalmella sijaitsevasta leirintäalueesta. Sinulle varmaan selvisikin, että olen todellinen ulkoilmaihminen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *