Tekemistä Lappeenrannassa

Lappeenranta on loistava kaupunki. Olen asunut täällä koko ikäni lukuun ottamatta opiskeluaikaa, mutta silloinkin oli aina mukava palata takaisin kotikulmille. Vaikka tällaisen nuoren farmaseutin elämässä on nykyään paljon työtä ja liian vähän vapaa-aikaa, pääsen viettelemään sitä muutaman kaverin kanssa täkäläisissä maisemissa, kun opiskeluaikainen frendini tulee käymään Lappeenrannassa. Kun nyt kerran ryhdyin kirjoittamaan blogia, arvelin, että menovinkeistä voi olla muillekin iloa. Jos siis olet tulossa turistiksi kauniiseen kaupunkiimme, voisit katsastaa ainakin nämä:

Lappeenrannan Hiekkalinna

Lappeenrannassa ollessaan kannattaa käydä ainakin Hiekkalinnassa eli sataman ranta-alueella, jonne tehdään vuosittain näyttäviä hiekkaveistoksia. Tänä vuonna teemana näyttää olevan tulevaisuus, tarkemmin Suomi 200 vuotta. Alueella on myös kappeli, jossa voi järjestää vihkitilaisuuksia. Jos sattuisin olemaan romanttinen heppu, voisin lumota tulevan rouvan järjestämällä vihkiäiset hiekkakappelissa. Ensin pitäisi vissiin käydä löytämässä se tuleva rouva esimerkiksi Paviljongista. Heille, jotka eivät tiedä, kerrottakoon, että Paviljonki on laiturin nokassa sijaitsevan hotellin juhlatila.

Hiekkalinnassa on vähän sellaista Coney Island -tunnelmaa, siellä kun on lapsille karuselli ja pomppulinna. Tosin Coney Islandilla ei varmaan ole ollut pomppulinnaa? Joka tapauksessa aikuisille löytyy vesihuvituksia. Itse en ole vieläkään kehdannut kastella varpaitani sen verran, että olisin käynyt testaamassa SUP-lautailua. Minigolfia on sentään jo pelattu kaveriporukan voimin pariinkin otteeseen. Jos muuten kiertoajelu kiinnostaa, Hiekkalinnasta lähtee maksullinen kaupunkijuna, joka puksuttaa pitkin katuja vähän vajaa tunnin ajan.

Onhan Lappeenrannan linnoitus ihan jäätävän hieno paikka, jossa kehtaa käydä kesäpäivänä syömässä jäätelöt ja vaan katselemassa ympäriinsä. Löytyy sieltä muutama hyvä ravintolakin, joten mikä ettei.

Kauppatorin sunnuntaikirppari

Sunnuntaisin tykkään käydä Lappeenrannan Kauppatorin kirpparilla. Jos kirpputorille tahtoo sunnuntaina myymään, sinne pitää samana aamuna käydä varaamassa paikka ja suorittamassa paikkamaksu kello 7 alkaen. Harvemmin aikuisiällä on tullut herättyä ilman jonkinmoista päänsärkyä sunnuntaisin tuohon aikaan, joten enpä ole ainakaan myymässä ollut koskaan, mutta myöhemmin päivällä on ollut kiva tehdä löytöjä. Puolestani kirpputori saisi kestää pitempäänkin, koska klo 14 on aikainen sulkemisaika. Täytyy ottaa huomioon, että meikäläinenkin heräilee joskus vasta puolen päivän aikaan. Muina päivinä Kauppatori on normaalissa torikäytössä ja mielellään siellä tuli käytyä kahvilla, mutta nykyään en yleensä ehdi torikahveille ainakaan arkisin.

Lappeenrannan livemusat

Parhaita baareja en viitsi mainostaa nimeltä, mutta suosittelen rohkeasti liikenteeseen. Jokainen löytää suosikkinsa. Osassa baareja on keikkoja, muun muassa Old Cockissa ja Lucky Monkeysissa. Kesällä on tietysti vähän hiljaisempaa bändien osalta. Vanhapuistossa ja Huhtiniemessä järjestetään isompiakin kinkereitä, joista löytää lisää infoa kätevästi netistä.

Tulkaa nyt ihmeessä moikkaamaan meitä lappeenrantalaisia, jos satutte etsimään menomestaa! Lappeenrannassa on paljon nähtävää ja meitä paikallisia kyllä kiinnostaa nähdä turisteja, joten kaikille tervetuloa tänne!

6 Comments

  1. Зппп Уреоплазмоз — заболевание, передающиеся половым путем (ЗППП), которое вызывается микроорганизмами Ureaplasma urealitucum из рода Mycoplasma species, по размерам приближающимся к крупным вирусам : венерические заболевания https://bestsex.ru/polovie-infekcii – Заболевания передаваемые половым путем Лечение уреоплазмоза

  2. 40 лет Ткани простаты постепенно уплотняются, она увеличивается в размерах – Мужские заболевания https://urolog.com.ru/andrologiya/muzhskie-zabolevaniya/adenoma-predstatelnoj-zhelezyi.html -Аденома предстательной железы Предстательная железа, или простата, – внутренний половой орган, активно участвующий в сексуальной жизни Аденома предстательной железы Аденома предстательной железы

  3. Горянка Недавно были проведены медицинские испытания для изучения эффекта семени повилики на мужчин с некроспермией (повышенным содержанием в сперме нежизнеспособных сперматозоидов) : Препараты https://big-penis.com.ru/ingradient.html -Ингредиенты Виг-ЭрИкс GINKGO BILOBA LEAF (ЛИСТЬЯ ГИНГКО БИЛОБА) GINKGOACEAE (ГИНКГОВЫЕ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *